המתכון להכנת קרם פטיסייר קלאסי

המצרכים

1 ליטר חלב
250 גרם סוכר
100 גרם קורנפלור
1 מקל ווניל איכותי- מומלץ מדגסקר
6 חלמונים

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
*לשדרוג הקרם ניתן להוסיף 200 גרם שוקולד לבן (ולרונה קרמליה או אופליס)

 

אופן ההכנה

900 סמ”ק חלב + 250 גרם סוכר+ מקל ווניל = שמים בסיר ומביאים לרתיחה

100 סמ”ק חלב( הנותרים) + 100 גרם קורפלור + 6 חלמונים = מערבבים ביחד ויוצרים בליל

מחברים בין בליל הקורנפלור והחלב החם תוך כדי בחישה מהירה עד לקבלת קרם אחיד.

*חשוב ביותר –

בשלב חיבור החלב החם + בליל הקורנפלור יש לערבב באופן עקבי ומהיר.

הקרם מוכן ברגע שאנו רואים מעין מכתשים (בועות) בקרם.

יש להעביר את הקרם לערבוב בקערת מיקסר ולהוסיף את החמאה + שוקולד