מתכון להכנת מחמצת של דה בר

המצרכים

8 תפוח”א רחוצים רצוי מתוקים
1 ליטר מים מינרלים טבעיים
כף דבש

אופן ההכנה

חתוכים את התפוחים לרבעים ומשאירים את הקליפה והליבהממיסים את הדבש במים מינרלים ומשרים את התפוחים למשך יומיים בטמפ’ החדר
מודדים את הנוזל ולכל ליטר מוסיפים1 ק”ג קמח – לשים את העיסה (דביקה מאוד) מוסיפים כ 200 גר’ קמח וכ -200 סמ”ק מים מינרלים ולשים שוב את העיסה המחמצת מוכנה לעבודה

במתכוני לחמים המכילים שמרים

ניתן להחליף את השמרים במחמצת ולהוסיף עד %60 מחמצת.
בלחמים קלים (לבן וכו’) מוסיפים כ %15 מחמצת.
במשך כל תקופת חיי המחמצת חשוב מאוד להשתמש במהלך שבוע ב%50 מחמצת ולהוסיף %25 קמח %25 מים.