מתכון להכנת ג’בטה ופוקצ’ה של דה-בר

המצרכים

1 ק”ג קמח ( רב תכליתי )
700 גרם מים
700 גרם מחמצת – לא מחייב
25 גרם מלח
50 גרם שמן זית
30 גר’ שמרים לחים
15 גר’ סוכר

אופן ההכנה

בתחתית הקערה ממיסים את השמרים עם מעט מים (חשוב מאוד שיהיו המים מתוך המתכון), מוסיפים מעט קמח עד ליצירת “דבק”. מכסים עם שאר הקמח ומוסיפים את שאר החומרים למעט המים. לאחר מס’ דקות מוסיפים את המים ולשים עד ליצירת בצק אחיד והומוגני.

ג'אבטה

מקמחים את הבצק והשולחן , הופכים את הבצק על השולחן ופורסים למשקל הרצוי.
ג’אבטה קטנה – 110 גרם
ג’אבטה גדולה -230 גרם
מסדרים על מגש מקומח ומתפיחים ל – 20 דקות
אופים בחום של 200 מעלות.
ג’אבטה קטנה – אופים למשך 12 דקות
ג’אבטה גדולה – אופים למשך 17 דקות

פוקאצ'ה

חותכים את הבצק לכדורים של 280 גרם ( פוקאצ’ה אישית ) או מרדדים את הבצק למלבן ומחלקים למגשים של 60X40 למתפיחים עוד 20 דקות לוחצים את הבצק בעזרת האצבעות , מורחים שמן זית ומוסיפים תוספות לפי הטעם (ירקות / גבינות/ תבלינים) אופים בחום של 220 מעלות למשך 17 דקות