מתכון להכנת בצק שמרים בסיסי של דה בר

המצרכים

500 גר’ קמח לבן רב תכליתי
15 גר’ סוכר
10 גר’ מלח
50 סמ”ק שמן
15 גר’ שמרים לחים (קובייה)
250 סמ”ק מים קרים

אופן ההכנה

לאחר הלישה יש להמתין 20 דקות לערך לבצע לישה נוספת ולחלק את הבצק למנות- להמתין שוב 20 דקות, לעצב את המוצר. חשוב מאוד שמניחים את הבצק למנוחה יש לכסות אותו מומלץ בניילון.
יש אפשרות להכין לחם מקמח מלא אך חשוב להוסיף שמרים – ל 1 ק”ג קמח 50 גר’ שמרים,
וכמות המים ל 1 ק”ג קמח מלא 600 סמ”ק מים, לקמח שיפון ל 1 ק”ג 650 סמ”ק מים. תמיד
להוסיף מים קרים.
ניתן להוסיף לבצק דגנים- שמדובר בשבבים עד %20 להוסיף לאחר תחילת הלישה.
דגנים טחונים דק- יהוו חלק מהקמח כלומר שמוסיפים 100 גר’ דגנים טחונים דק להפחית 100 גר’ קמח.
בקמח מלא להוסיף מלח 25 גר’ לק”ג קמח, סוכר 10 גר’.
מנוחה ארוכה יותר