לחם בריאות של דה בר

המצרכים

110 גר' קמח שטיבל 2
110 גר' קמח שיפון
110 גר' קמח חיטה מלאה
ניתן להוסיף עד 60 גר' דגנים גרוסים כגון:
חמניות, דוחן, שיבולת שועל, קינואה, פישתן, סובין ועוד..
3 גר' סוכר
8 גר' מלח
17 סמ"ק שמן
200 סמ"ק מים
17 גר' שמרים לחים

אופן ההכנה

תחתית הקערה ממיסים את השמרים עם מעט הנוזל (מתוך המתכון) ומוסיפים מעט קמח עד ליצירת "דבק" מכסים עם שאר הקמח ומוסיפים את המצרכים למעט הנוזל והדגנים.
לאחר מס' דקות מוסיפים את הנוזל ולשים עד ליצירת בצק אחיד והומוגני מוסיפים את הדגנים וממשיכים ללוש אד לבליעת הדגנים בבצק.
ממתינים כ 20 דקות ומעצבים את המוצר. 
מתפיחים שוב למשך כ 20 דקות ויותר עד להתפחה
אופים בחום של 200 מעלות
לחמניות למשך כ 20 דקות
לחם גדול למשך כ 45 דקות
לחם קטן למשך כ 35 דקות